zaterdag 2 oktober 2010

Bad hair day's

Adapterproblemen waren al snel opgelost, we hebben eentje gevonden. We hebben echter de voorbije nachten doorgebracht in ons tentje waardoor de blog wat achterstand op loopt. In tussentijd veel gedaan, moeilijk te recapituleren. Vooral nog wat parken afgestuimd. Van Bryce canyon zijn we richting Yellowstone gereden, onderweg gepasseerd langs 'craters of te moon' aka 'as close as you can get to the moon' en 'grand teton NP' (genaamd naar een besneeuwde berg die zou lijken op een witte borst). We zijn ook de 2000 mijl voorbij, zo'n slordige 3200 km dus.
Momenteel zitten we in Yellowstone, in het noorden, een 'parkske' met een oppervlakte van 9000 vierkante km. Vandaag beginnen we hier aan onze laatste dag, vooral de geisers zijn hier opmerkelijk.
Moeder natuur heeft hier al met schoon dingen gesmeten, onzen boek had geen ongelijk door te zeggen dat het westen een verzameling van schoonheden is. Zeven weken lijken ineens veel te kort voor deze reis. Opt gemak gaat het er niet echt aan toe, we hebben totnogtoe welgeteld 2 uur eens van 'à 'l aise' gedaan. Verder is het rijden, wandelen, eten, tentje zetten, tentje afbreken, motel zoeken, ... maar dan in verschillende volgordes. Het levert veel op voor het oog, 's avonds krijgt mijn kopke het amper verwerkt, het gaat allemaal snel en ik weet vaak niet meer goed wat we gisteren weer gedaan hebben... Alles netjes bijhouden in een schriftje lukt me amper.
Bij toeval zijn we nu in een motel terechtgekomen, boven budget. Omdat de campingmanager ons toch liet weten dat het op eigen risico was zonder berenspray, blijkbaar zijn de beestjes hier de laatste dagen zeer actief.
Maar jawel! Twee dagen geleden hebben we gedaan van 'kzag twee beren': moederbeer en babybeer liepen gezellig op ons campeerterreintje langs, net op het punt dat we wouden vertrekken! Schitterend! Schijnbaar zouden we van geluk mogen spreken ze zo te kunnen aanschouwen.
Het lijstje van wildlife kunnen we verder aanvullen met duuzende eekhoorntjes in alle kleuren en maten, bizons die de weg versperren (en blijkbaar zeer opvliegend zouden zijn), herten, een coyote en gigantische beesten (hertachtig) met reuzachtige geweien genaamd een 'Elk', ik kan op geen vertaling komen, maar er langs wandelen gebeurt niet zonder verhoogde hartslag.
Tis allemaal wat anders dan in de zoo, zo'n wild en onvoorspelbaar beest.
Contrasten zijn immens, zowel in de landschappen als in de temperaturen. Tot vannacht nog geen koud gehad, normaal gezien zou het hier in Yellowstone al moeten sneeuwen en de wegen afgesloten zijn, maar we zijn 'lucky bastards' gezien de zon nog volop op ons velleke brandt en de grootste drukte voorbij is. Dat het hier end off season is, is anders wel overduidelijk, alles gaat hier dicht. Naar de normen van de locals is het hier kalm nu, naar mijn normen is hier nog veel volk. Allé we mogen dus al content zijn hier überhaupt nog rond te lopen.
Geen sneeuw, maar vannacht heeft ons tentje de eerste vriesvlokken verzamelt, akkerdjie, 's morgens 0 graden, in de namiddag wederom short aan en pulleke uit... Nu ik eraan denk, we hebben hier in feite nog geen wolk gezien, maar dat behoort volgens mij tot het concept 'vakantie'.
En mijn haren lijken enorm te lijden onder die extremen, de droogte heeft mijn coupe herleid tot een bussel stro... We wouden van 'low budget' doen, en dus kochten we ook goedkope zeep, fout idee dus. Ik heb mij intussen een dove'ke aangeschaft en de repair days zijn in progress. Het low budget plan heeft ons nog al parten gespeeld. Na ontdekking dat er op elk kampeerterreintje een grill staat hebben we het idee gehad eens zelf te koken, gezien dat spel geen Weber is, hadden we anderhalf uur later ons vlees gebakken, letterlijk een dinnerke bij kaarslicht. Maar het heeft gesmaakt. De aanvankelijke aluminiumbakskes hebben we nu ook vervangen door een kleine pottenset, tegen het einde van de reis zijn we volledig geëquipeerd. Maar goed, ondanks onze inspanningen gaat de Visa er meer dan vlot door, donaties zijn steeds welkom...:-)

Allé hup, wijle terug het park in, nadien terug zuidwaarts richting Grand Canyon.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten